26.7.2015

kantterelleja & mustikoita

Sain eilen kamerani vihdoin ja viimein takaisin huollosta!
Ehtikin jo tulla kova ikävä. En sitten tiedä, mikä lopulta näytössä oli vikana,
mutta nyt taas toimii. Lähdettiin eilen aamupäivästä Petruksen äidin
ja veljen kanssa Porkkalaan poimimaan sieniä ja mustikoita.

 
Aloitin reissun blutaamalla komeasti mereen, kun kävin kokeilemassa, kuinka kylmää vesi on.
Kastuin vyötäröön saakka ja Petrus joutui kiskomaan mut takaisin ylös, kun kallio oli niin liukas. 
Onneksi housut kuivui suht nopeaa, eikä märät kengätkään hirveästi haitanneet. Niin mun tyyliä.


Mustikoita saatiin kerättyä litra ja kanttarellejakin ihan sopivasti.
Tehtiin täyte uuniperunoille, joka syötiinkin sitten uusien perunoiden kanssa,
kun Alepasta olikin rosamundat loppu. Hyvin toimi niinkin.
En ole ikinä tykännyt sienistä, mutta yrittänyt kuitenkin siedättyä viime
vuosien aikana niiden inhottavalle koostumukselle.

Mustikoista tehtiin mitäpä muutakaan kuin piirakka,
joka onkin jo syöty! Soijajogurtti ei hyytynyt ihan niin hyvin kuin olisi voinut,
tai sitten ei vain jaksettu odottaa tarpeeksi kauan.
Maku oli kuitenkin erittäin hyvä, ulkonäöstä huolimatta.
Loput marjat päätin kuivattaa
ja tehdä niistä alkavalla viikolla itse mysliä.


2 kommenttia:

  1. Mää oon viime aikoina oppinu syömään sieniäkin. Ystäväni teki niin perkuleen hyvää sienisalaattia, että oli pakko perua puheet siitä, ettei sienet oo hyvää... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitähän se usein on kiinni, ettei jotain ruoka-ainetta vaan "osaa" valmistaa oikein. Toki varmasti jokaisella on sellaisia juttuja, jota ei vaan saa alas, ei millään :D

      Poista