14.12.2015

JOULUKALENTERI | LUUKKU 13 | Joulu Krakovassa 3

Teimme yhtenä Krakovan päivistä reissun Wieliczkan suolakaivokselle, joka on ollut toiminnassa yli 700 vuotta - 1300-luvulta aina 2007 asti. Mistään ihan uudesta paikasta ei siis ole kyse..

Kaivos ulottuu 327 metrin syvyyteen ja käytäviä löytyy yhteensä 287 km:n edestä. Opastettu kierros kattaa koko kaivoksesta alle 2% - tuonne siis ei olisi lainkaan vaikeaa eksyä...
Lähes kaikki maan alla on rakennettu suolasta, veistoksista kattokruunuihin. Sieltä löytyy lukuisten käytävien lisäksi mm. kappeleita, satoja patsaita ja pienoismalleja, vanhoja työkaluja satojen vuosien takaa ja järvi. En ollut kuullutkaan koko paikasta aiemmin, vaikka se onkin yksi maailman vanhimmista suolakaivoksista. Matkasuunnitelmia tehdessä Google onneksi kertoi tästäkin nähtävyydestä, joka oli vieläpä aika lähellä Krakovaa.

Mulla ei ollut mukana salamaa/jalustaa, joten no, kuvat ovat mitä ovat, mutta kyllä niistäkin osittain välittyy tuon paikan huikeus. Maanalaisessa, suolasta rakennetussa kirkossa olisi melko ainutlaatuista viettää esimerkiksi häitä...


Kiinnostaisiko vanha suolakaivos teitä?

1 kommentti:

  1. Krakova on yksi kauneimpia kaupunkeja Euroopassa. Itse en ole käynyt suolakaivoksella, tyttärelleni se taas on tuttu. Vielä ehtii sinnekkin joskus :)

    http://villananna.blogspot.fi/search/label/Krakow Meillä on aina niin kummallisia matkoja tuonne :)

    VastaaPoista