16.12.2015

piparminttukuorinta

Käsi ylös, ketkä tykkää piparminttukarkeista?
Vaikket tykkäisikään, niin tämä helppo, itse tehty kuorinta huumaa tuoksullaan ja saa ihon ihanan pehmeäksi. Hyvä lahjaidea esimerkiksi jouluksi - tai vaikka kiitokseksi ystävälle monista kyydeistää harjoittelupaikan ja kodin välillä.

 

Pienen, parin desin lasipurkkeja löytyy esimerkiksi Ikeasta parilla eurolla. Lisäksi tarvitset pari karkkikeppiä, punaista elintarvikeväriä, eteeristä piparminttuöljyä, sokeria ja öljyä (kookos, rypsi, manteli...)
Murskaa karkkikepit hienoksi muruksi (suunnilleen samankokoiseksi kuin sokeri). Tämä onnistuu nopeiten blenderillä, mutta myös mortteli tai kaulin käy varmasti hyvin. Sekoita karkkikeppimuru  (noin) desiin sokeria. Lisää muutama tippa punaista väriä ja piparminttuöljyä sekä sopiva loraus öljyä (~ pari ruokalusikallista), kuitenkin niin ettei massasta tule liian öljystä ja löysää möhmöä.

Sekoita toisessa kulhossa desi sokeria, pari tippaa piparminttuöljyä ja öljy.
Kasaa kuorintamassa puhtaaseen lasipurkkiin esimerkiksi kerroksittain.
Anna lahjaksi tai nauti itse!
Määrät on todella mututuntumalla ja ne riippuvat tietenkin lasipurkin koosta ja teetkö useamman satsin kerralla, mutta n. neljä osaa sokeria yhteen osaan öljyä on aika hyvä määrä. Huomaat kyllä itse, milloin kuorinta alkaa olla oikean tuntuista.

3 kommenttia: