2.12.2015

JOULUKALENTERI | LUUKKU 2. | piparitaikinapallot (raaka) & resepti



Kuinka moni on samaa mieltä, että piparkakkutaikina on  p a l j o n  parempaa kuin valmiit, paistetut piparit?
Löysin aivan mahtavan ohjeen Ainon blogista, ja olenkin tehnyt näitä jo pari kertaa.
Raakaherkuiksi nämä on helpot tehdä eikä mitään ihmeellisiä aineksia tarvita.

Piparitaikinapallot (n. 20 kpl)
  • 200 g taateleita
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 tl piparkakkumaustetta *
  • ripaus vaniljaa
  • ripaus suolaa
Surauta blenderissä kuivat ainekset jauhoksi.
 Survo sitten taatelit tahnaksi, itse käytin ihan haarukkaa.
 (jos käytät kuivattuja taateleita etkä esimerkiksi superpehmeitä medjool -taateleita,
kannattaa niiden antaa liota lämpimässä vedessä kymmenisen minuuttia)
 ja sekoita kuiva jauhoaines taatelimassan joukkoon. 
Tarkista maku, pyörittele taikinasta sopivan kokoisia palleroita ja nautiskele.
Mikäli massa tuntuu jäävän liian kuivaksi, lisää joukkoon vettä ruokalusikallinen kerrallaan.

Itse pyörittelin lopuksi pallerot kookoshiutaleissa, mutta sen voi aivan hyvin jättää myös välistä :)

* Voit tehdä piparkakkumausteen myös itse, niinkuin itse tein.

2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta

Jos tykkäät vähän terveellisemmistä herkuista,
haluat helppoja ja nopeita naposteltavia ja rakastat piparitaikinaa, kokeile näitä. 
Koko satsi menisi varmaan parissa erässä, jos ei omaa yhtään itsekuria...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti