6.12.2015

Joulu Krakovassa 1


 Vietetiin Petruksen kanssa viime joulu Puolassa, Krakovassa.
Lähdettiin 22. joulukuuta ja takaisin tultiin 30. päivä. Hotelli meillä oli n. seitsemän kilometrin päässä Krakovan keskustasta, joten päästiin tutustumaan kaupunkiin ehkä vähän laajemminkin... tai ainakin opittiin liikkumaan julkisilla.

Puolassa on huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa - esimerkiksi junalippu reilun kuudenkymmenen kilometrin päähän ei montaa euroa maksanut ja kahviloista saatiin nauttia melkein joka päivä. Ruokakaupasta pullo likööriä maksoi pari euroa ja ravintolassa sai syödä ja juoda reilusti kympillä.

Sää oli tuolloin joulukuun lopulla lähempänä kymmentä astetta, mutta loppulomasta satoi sinnekin lunta. Krakovan joulutori Rynek Glownyn aukiolla oli nähtävyys jo itsessään, samoin vanhat - ja sodasta kärsineet - rakennukset.

Reilun viikon aikana tutustuttiin itse Krakovan lisäksi myös Auswitchiin (kahteen kertaan...), Wieliczkan valtavaan suolakaivokseen ja vuoristojen ympäröimään Zakopaneen.

Miksi sitten kirjoitan tästä vasta nyt, lähes vuotta itse reissua myöhemmin? Tammikuusa alkanut koulu yllätti kiireillään, ja lähempänä kesää tuntui tyhmältä kirjoittaa talvijuttuja. Lisäksi olen ollut hävettävän laiska muokkaamaan ottamiani kuvia, tai sitten niitä vain on ollut ihan hirveästi.


Jaksoiko kukaan selata tänne asti? Kuvia on tulossa vielä lisää useammassa postauksessa, heh. Kysy, jos jokin asia mietityttää Puolassa, Krakovassa, matkustamisesta, mistä vain - vastaan jos vain osaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti