11.5.2017

Hylätyt rauniot

 Tiistaiaamuna heräsin tavallista aikaisemmin, pakkasin eväät ja kameran reppuun, vuorasin itseni kunnon vaatekerroksella ja lähdin pienelle kuvausretkelle ystävän kanssa. Sääennuste ei lupaillut kovin hyvää, mutta lopulta ilma olikin ihan kiva, vaikkakin kylmä. Kohteena oli Laajasalo, tarkemmin Kruunuvuori ja sen hylätty huvila-alue. Olen käynyt tuolla kerran aikaisemminkin muutama vuosi sitten, ja onneksi niin. Autiotaloja tuhopoltetaan jatkuvasti, eikä niitä varmaan muutaman vuoden päästä ole yhtäkään - nytkin saldo jäi muutamaan vaivaiseen tönöön - voi tosin olla ettei vain löydetty kaikkea ennen kuin alkoi tulemaan liian kylmä (ja satamaan lunta).
(Entisen) Dingo-fanin tyttärenä päässäni on soinut näitä kuvia läpikäydessä ja postausta kirjoittaessa, mikäs muu kuin autiotalo. Tänne ei kuitenkaan kuljettu käsi kädessä eikä ollus edes auringonlaskun aika, mutta kyllä hylätyissä rakennuksissa on silti se oma tietty fiiliksensä. Kiehtova, osittain pelottavakin, utelias ja kunnioittava.


Olen suunnitellut osallistuvani muutamille valokuvaus- ja kuvankäsittelykursseille, jotta saisin kamerastani vielä enemmän irti ja kehittyisin kuvaajana, löytäisin uusia näkökulmia ja taitoja. En edes haaveile, että valokuvaus olisi joskus ammattini, mutta on paljon osa-alueita, joista tahtoisin oppia! Ja eihän sitä ikinä tiedä, ehkä pidän joskus näyttelyn, jossa olen yhdistänyt kätilön ammatin ja valokuvaamisen.

2 kommenttia: