19.5.2017

kehysmuoti ja aurinkolasien metsästys

Postaus tehty yhteistyössä Instrumentariumin kanssa

Sopivien rillien löytäminen on itselleni aina mahdottomalta tuntuva tehtävä. Monet kehykset näyttävät kivalta - kunnes isken ne päähäni. Mulla on tällä hetkellä käytössä toiset lasit, ensimmäiset otin käyttöön nelisen vuotta sitten. Ja voi sitä etsimisen määrää molemmilla kerroilla - onneksi on olemassa asiantuntevia ja rehellisiä ammattilaisia! Nykyiset kehykseni löysin Instrulta - tai osaavaa optikko löysi, itse en olisi varmaan ikinä tajunnut kokeilla näitä, jotka osoittautuivat heti nenällä täydellisiksi.

Jo silloin 2013 keväällä suunnittelin hankkivani aurinkolasit voimakkuuksilla, mutta pärjäsin myös halpisplehoilla. Näkö on kuitenkin heikentynyt tässä muutaman vuoden aikana, enkä enää mielellään kuljekkaan ilman laseja / piilareita. En mä nyt ihmisiin törmäile, mutta on ihan kiva nähdä mihin bussiin hyppää ja rannalla (silloin harvoin kun on tarpeeksi lämmin) löytää takaisin kavereiden luo.

picture (1 of 46).jpg

Tämän kevään Inspiration Dayssa oli jälleen Instrumentariumin piste, jossa pääsi sovittelemaan erilaisia silmä- ja aurinkolaseja. Itseeni iskee tällä hetkellä parhaiten 30-luvun klassikkomallit, joissa on oikeastaan aina enemmän tai vähemmän pyöreyttä. Yleisesti ottaen suosikkeihini ei kuulu kissamaiset kehykset, mutta jännästi jotkut niistäkin näyttävät kivoilta jopa omassa päässä. Tykkään että kehyksissä on joku erikoisempi yksityiskohta, oli se sitten väri, materiaali tai malli.

Varma valinta niin silmä- kuin aurinkolasien kanssa on aina klassiset mallit, jotka eivät koskaan poisutu muodista. Heritagen Spactacles of time -mallisto onkin juuri tällainen. Katu-uskottavia malleja löytyy vuosikymmenten takaa useampiakin. Itselläni ei ole yhtä suosikkivuosikymmentä tyylin suhteen, sillä jokaisesta tuntuu löytyvän jotain kivaa - ja myös jotain, minkä ei tarvitsisi koskaan palata takaisin muotiin. 50-luvun mekot ja asenne iskee, kun taas 80-luvun neonväriset tuulipuvut nähdessä ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Odotan innolla, mitä ajattelen muutaman kymmenen vuoden päästä 2010-luvun muodista.
picture (3 of 185).jpg
kuvat Sanni Riihimäki
Mallistosta inspiroituneena aion hankkia vihdoin täksi kesäksi aurinkolasit, jotka ovat kauniit pienellä jujulla, sopivat kasvoilleni ja joilla jopa näen. Ainakin nämä kaksi eri mallia on pakko päästä sovittamaan;  Heritagen kevyet muoviset, hennon siniset aurinkolasit ja klassisen ruskeat, metallisella yksityiskohdalla koristetut kehykset. 
Instrumentariumilla on näköjään vielä tällä hetkellä kampanja, jolla saa kaikki kehykset -50% ja toiset lasit päälle. Pitäisiköhän sitä harkita toisia silmälasejakin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti